Kom in actie voor het Lilianefonds. Open de wereld voor een kind met een handicap.

Start hier jullie tekenactie voor het lilianefonds

Doe ook mee! Na aanmelding sturen we u het Tekenfund-startpakket, inclusief gratis tekenpapier voor alle kinderen en tips voor de leerkrachten.

Gegevens organisatie

Actie-gegevens

Over het Liliane Fonds

Kinderen met een handicap in de armste delen van de wereld verdienen het om mee te doen. Thuis, op school en in de maatschappij. Het Liliane Fonds draagt bij aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook de armste kinderen met een handicap al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. Om dat te bereiken werken we samen met lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.  

Veel kinderen met een handicap kunnen niet meedoen. Omdat de barrières in hun omgeving dat niet toelaten. Of omdat ze niet geaccepteerd worden. Scholen zijn vaak onbereikbaar of ontoegankelijk en leerkrachten zijn vaak niet berekend op onderwijs voor kinderen met een handicap. Het Liliane Fonds steunt kinderen met een handicap en maakt ze sterker en zelfbewuster. Ze doen gemakkelijker mee en komen voor zichzelf op.

De tekening van een kind kan verschil maken. Ook aan de andere kant van de wereld. Met de opbrengsten van de Tekenfund-actie openen we de wereld voor kinderen met een handicap. Kinderen als de zevenjarige Celsie uit Indonesië. We steunden haar met fysiotherapie en een spalk voor haar klompvoetje. Nu haar voetje weer recht staat gaat Celsie gewoon naar school en doet ze mee. Ook met voetbal. Later wil ze politieagente worden. Met jullie inzet bereiken we meer kinderen als Celsie. Daarom zijn we heel blij met alle tekeningen die jullie maken.

Roos van Boekel
medewerker campagnes / onderwijs.
Tekenfund werkt samen met onderstaande goede doelen: