Kom in actie voor KiKa. Help kinderkanker te bestrijden!

Start hier jullie tekenactie voor KiKa

Doe ook mee! Na aanmelding sturen we u het Tekenfund-startpakket, inclusief gratis tekenpapier voor alle kinderen en tips voor de leerkrachten.

Gegevens organisatie

Actie-gegevens

Over KiKa

KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting.

Bijna 25% van alle kinderen met kanker overlijdt aan deze ziekte. Ruim 75% geneest, maar door een agressieve behandeling kunnen zowel tijdens als na de therapie vervelende bijwerkingen ontstaan.

Meer dan 95% van de bestaande fondsen richten zich op alle vormen van kanker bij volwassenen. Kanker bij kinderen is veel zeldzamer dan bij volwassenen. Gelukkig maar!

Dit is tegelijkertijd een probleem want hierdoor richten deze fondsen zich niet speciaal op kinderkanker. Vernieuwend onderzoek voor kinderkanker vereist een aanpak die gericht is op specifieke genetische eigenschappen voor kinderkanker. KiKa vraagt voor dit onderzoek extra steun.

KiKa is ontzettend blij met iedere actie die voor ons wordt gedaan.

Het mooie aan de Tekenfund-actie vinden wij dat het enerzijds een hele kindvriendelijke actie is die prima binnen de schoolse activiteiten past maar anderzijds ook een actie die voor iedereen makkelijk is om te organiseren. Een leuk en laagdrempelige actie.

Omdat alles online gaat is het bovendien 100% transparant. Hierdoor kunnen ook wij de ontwikkelingen en de opbrengsten van de scholen die voor ons een Tekenfund-actie organiseren exact volgen.

Rinske Vedder
Ambassadrice Stichting KiKa
Tekenfund werkt samen met onderstaande goede doelen: