Teken voor een lach! Steun CliniClows.

Start hier jullie tekenactie voor CliniClowns

Doe ook mee! Na aanmelding sturen we u het Tekenfund-startpakket, inclusief gratis tekenpapier voor alle kinderen en tips voor de leerkrachten.

Gegevens organisatie

Actie-gegevens

Gegevens contactpersoon

Ambassadeur

Wilt u een ambassadeur op school ontvangen? Voor de aftrap van de actie of voor het overhandigen van een cheque? Wij verzoeken u de ambassadeursaanvraag minstens drie weken voor de gewenste datum door te geven.

Over CliniClowns

Kinderen moeten onder alle omstandigheden kunnen spelen, ook als ze ziek of gehandicapt zijn. De CliniClowns spelen met deze kinderen. In het ziekenhuis, op scholen en kinderdagcentra, online en bij evenementen zoals Circus CliniClowns en het CliniClowns College. Het spel helpt ze om hun situatie te verwerken, vooral als alle aandacht uitgaat naar het kind en niet naar de ziekte. Puur, eerlijk en oprecht contact tussen clown en kind: dát is het werk van CliniClowns.


Al achtenhalf jaar komt Noortje van Maldegem (9) veel in het UMC+ in Maastricht voor chemotherapie. Gek genoeg kijkt ze soms echt uit naar haar volgende ziekenhuisbezoek. De reden: clowns Fiep en Bums.

"Dat er kinderen zijn die de CliniClowns niet leuk vinden, begrijp ik voor geen kilometer. Zonder de clowns Fiep en Bums zou het echt saai zijn. Ze verzinnen ook steeds weer nieuwe grappen. Vorige keer gingen ze zogenaamd nummertjes trekken, wie het eerst naar binnen mocht. Fiep pakte steeds het nummertje van Bums af. Uiteindelijk stopte hij het snel in zijn mond. Ik heb zo gelachen!"

Teken mee
Alle activiteiten die wij aanbieden zijn gratis en komen tot stand dankzij de giften van onder andere donateurs, actievoerders en scholen zoals jullie. CliniClowns is daarom heel blij met iedereen die voor hen in actie komt. Door mee te doen aan Tekenfund kunnen kinderen op een leuke en speelse manier zich inzetten, zodat onze clowns met nog meer zieke en gehandicapte kinderen, zoals Noortje, kunnen spelen. Met al 20 euro kunnen wij een extra bezoek mogelijk maken.

Alexandra van den Top - Kraaijenhagen
Fondsenwerver Zakelijke markt en acties
Tekenfund werkt samen met onderstaande goede doelen: