Kom in actie voor War Child. Haal de oorlog uit een kind.

Start hier jullie tekenactie voor War Child

Doe ook mee! Na aanmelding sturen we u het Tekenfund-startpakket, inclusief gratis tekenpapier voor alle kinderen en tips voor de leerkrachten.

Gegevens organisatie

Actie-gegevens

Over War Child

Kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit.
Over de hele wereld groeien miljoenen kinderen op in oorlog. En zij hebben het erg moeilijk. Vaak moeten ze vluchten voor geweld, en wonen ze in een vluchtelingenkamp. Alleen, zonder ouders. Ze kunnen niet naar school en kunnen, of willen niet met vrienden spelen. Ze hebben vaak zoveel meegemaakt, dat ze bang en verward zijn.

Een veilige plek
War Child zorgt voor een veilige plek, een Safe Space, waar oorlogskinderen kunnen spelen en leren. Ze maken samen muziek, dansen, tekenen, spelen toneel en sporten. Dingen die eigenlijk heel gewoon zijn. Zo vergeten ze hun angst en verdriet. En komen ze in contact met andere kinderen. Ze kunnen weer plezier maken en beter omgaan met hun nare herinneringen. Ook leren ze lezen en rekenen. Zodat ze niet te veel achter raken met school.

We zijn dolblij met de Tekenfund-actie!

De creativiteit bij kinderen wordt bij het tekenen gestimuleerd. Daarnaast kan elke leerling hier aan meedoen en werkt het daardoor verbindend. Met het Tekenfund pakket kan je direct van start. Makkelijk uit te voeren dus.

Omdat alles online wordt verkocht is deze actie 100% transparant. Hierdoor kunnen ook wij de ontwikkelingen en de opbrengsten van de scholen die voor ons een Tekenfund-actie organiseren exact volgen.

Judith Bouwman
Fondsenwerver War Child

Tekenfund werkt samen met onderstaande goede doelen: